.

Imali smo čast da na ovogodišnjem FEST-u održimo radionicu “Kasting pred kamerom”

Uživale smo sa punom salom mladih glumaca, prirodnih talenata i studenata glume,

i planiramo da nastavimo sa edukacijom.

Pročitajte intervju sa Andjelom Stamenković na sl. linku-https://www.fest.rs/vesti/festpro-intervju-andjela-stamenkovic

U saradnji sa gostom iz Amerike pozivamo vas na besplatnu glumačku radionicu na engleskom:

Saturday, Dec 2  |  Belgrade, Serbia
Free Acting Workshop
Sharpen your skills and learn the path to a successful acting career with an experienced acting coach from Los Angeles.

In collaboration with Sav Taj Glumac Casting.

About the event
Adam Findley is a professional acting coach who has helped numerous actors worldwide go beyond what they thought was possible to achieve their dreams.  This workshop is your chance to get information that could change your thoughts or inspire you to manage your acting goals. Additionally, join group exercises and perform a scene or monologue upon request. You are also welcome to observe. This workshop will be in English.

We welcome all levels ages 15 and up.

🗓️ Saturday, December 2nd
🕓 Time: 16:00-18:00
📍 Place: to be confirmed

About The Coach
Adam Findley has 20 years of experience as an actor on stage and in front of the camera, working on shows such as Mindhunter, Awkward, and more. He aims to share his passion and knowledge with actors of all levels to help them reach their full potential, by leading workshops worldwide and hosting classes online. Many of his students have landed major roles in productions like Yellowstone, Tulsa King, and Killers Of The Flower Moon, working alongside iconic actors like Sylvester Stallone and Leonardo DiCaprio. Read More 

Important parts:
– Helpful tips and advice
– Group activities
– Performances
– Q&A

Sign Up/Read More – adamfindleystudio.com/events

Casting call

Casting Serbian 🇷🇸 actors in Amsterdam 🇳🇱

 

Paid opportunity. Details below:

 

Role: 2 native-speaking Serbian actors (age 18-28)

Pay: €200 per day + travel + accommodation.

When: 3 days in September or October 2023 (dates are flexible)

Important: You MUST have an EU passport / working permit / right to work in the EU. Interested: Contact casting@laferpection.com with photos or showreel + copy of passport or work permit.

Hey everyone! We are looking for 2 Serbian actors / actresses to come act with us in Amsterdam! I

Role: Native-speaking Serbian actors (age 18-28) for Entertaining Language Videos

Want to take part in some funny YouTube-style sketches or act your heart out in a video presentation for language learners?

Is your native language Serbian?

Want to travel to Amsterdam?

La Ferpection is looking for you! We’re a video production startup that specialises in entertaining language learning videos. Everything is filmed in our studio in Amsterdam.

Interested?: Apply here: https://www.laferpection.com/casting

Poziv za Kasting – ISTINA

Naš film ISTINA govori o srpskoj novinarki JELENI, koja se kući ne osjeća sigurno i koja mora sa kćerkicom (LARA) da bježi za Njemacku.

Snimaćemo 10 dana, otprilike od 23.08.-03.09.2022.

Planiramo 7 dana u Hamburgu i 3 dana u Beogradu.

Logline (eng):
An investigative journalist no longer feels safe in Serbia and flees with her young daughter to Germany, where she wants to continue pursuing her vocation. But then she experiences the same threat in her new home…

MAIN CAST

JELENA
– oko 37 – 43 godine
– treba da govori srpski, engleski i malo nemacki – shooting days: 10, u Beogradu i Hamburgu

LARA (kcerka)
– oko 8 – 13 godine
– samo srpski
– shooting days: 4-5, u Beogradu i Hamburgu

BRANKA (majka)- oko 63-70 godine
– samo srpksi
– shooting days: 3-4 u Beogradu i eventualno Hamburgu

NIKOLA (Jelenina simpatija)

– oko 30- 35
– samo srpksi
– shooting days: otprilike 3 u Beogradu i Hamburgu

ISTINA je diplomski film i i zato je zavisan o počasnom radu / No-Budget. Hamburg Media School je renomirana njemačka Filmska Akademija, čiji se filmovi prikazuju internacionalno i koji redovno osvajaju nagrade, kao i nekoliko studentskih oskara.

Prijave slati na:

t.denic@hamburgmediaschool.com

Sav taj glumac goes Patreon, check out our Patreon page here:

SAV TAJ GLUMAC START

https://www.patreon.com/user?u=53343757

„Sav taj glumac Start” je nova platforma kasting agencije Sav taj glumac

na kojoj možete dobiti edukaciju za sve potrebno u vezi kastinga, pripreme glumačkog portfolija i ponašanja na kastingu bilo da ste profesionalac ili amater početnik koji želi da upliva u TV i filmske vode i to uradi na profesiolan način sa materijalom spremnim za prezentaciju i najzahtevnijim klijentima.

Od saveta kakvu fotografiju poslati na kasting, preko najvažnijih lekcija o kastingu i samopromociji u filmskoj i reklamnoj industriji do radionica ili individualnih konsultacija i radom sa kasting direktorima i acting i accent couch-em.

Kao i detaljno uputstvo za pristup bazi glumaca i modela kasting agencije Sav taj glumac.

Uplivaj u glumačke i modeling vode ili osveži svoj portfolio i znanje o glumi pred kamerom na kreativan i zabavan način za minimalan iznos mesečne članarine na inovativnoj platformi „Sav taj glumac Start”

više informacija na linku https://www.patreon.com/user?u=53343757

_3402

SAV TAJ GLUMAC TRAŽI CIMERE

Tražimo partnere za coworking u prostoru od 100m2 u strogom centru grada. Prostor se sastoji od dve odvojene kancelarije, dva kupatila, zajedničke kuhinje i komplet opremljenog foto studija. Lokacija je idealna kao i uslovi, ekipa je vesela i spremna na sve vrste dogovora!

11180333_781428791972983_3517805595511476754_n

 27.05.2015

Sav taj glumac organizuje glumačke radionice u okviru festivala Dev9t u beogradskoj ciglani 9. i 10. juna. Radionice će trajati tri sata od 16h – 19h u okviru njih ćemo obrađivati temu glumačkog opuštanja i pripreme za ulazak u lik kao i pripreme za kasting pred kamerom. Pored uvežbavanja tehnika opuštanja i pokretanja imaginativnih procesa učesnici će imati priliku da budu fotografisani od strane naše fotografkinje Une Bojić i snimljeni po standardima naše agencije tako da će im time mesto u Sav taj glumac bazi podataka biti osigurano.
Radionicu vode Aleksandra Širkić i Anđela Stamenković.

SVE INFORMACIJE O NACINU PRIJAVLJIVANJA MOZETE NACI OVDEhttps://www.facebook.com/events/1439540943030635/

 15.04.2015

scales-of-justice-725x544

POTREBNI GLUMCI ZA KRATKI IGRANI FILM
Tokom juna 2015. planira se snimanje kratkometražnog igranog filma “Presuda” u nezavisnoj produkciji. Tehničke pripreme su u završnoj fazi,  a potrebni su glumci za sledeće uloge: mladić od 18-26 godina (glavna uloga, 5 dana snimanja), čovek od 50-70 godina (komšija s kojim je mladić u sukobu, 3 dana snimanja), čovek od oko 45-55 godina (otac mladića, 2 dana snimanja), žena od 45-65  godina (supruga komšije, manja uloga bez dijaloga, 1 dan snimanja). Molimo potencijalne kandidate da se jave na email alimpic@hotmail.com za detaljnije infomacije.

7.02.2015

STG_Logo (1)_Page_1

 

 POSTANI I TI SAV TAJ GLUMAC

“Sav taj glumac” je nova i mlada kasting agencija za glumce i modele sa sedištem u Beogradu. Mi ne funkcionišemo po principu članstva ili promovisanja samo određenog broja glumaca. Već svojom bazom želimo da obuhvatimo sve talente sa naših prostora. U saradnji sa nama produkcije mogu da očekuju i formiraju kvalitetne i tačne ponude za njihove projekte.
Cilj našeg rada nije popisivanje i fotografisanje novih članova, već pristup pojedincu na drugačiji način. Trudimo se da upoznajemo talente koji čine našu bazu, zato je naša baza “živa”, sastavljena od autentičnih pojedinaca koji svojim likom i harizmom pronalaze put do budućih projekata.
Goste dočekujemo u prijatnoj i opuštenoj atmosferi, prostranom i odlično opremljenom studiju u centru grada. Ovakav pristup naročito prija glumcima i pomaže im da pokažu najbolje i najkvalitetnije od svog glumačkog bića.
Od juna 2014. godine uspeli smo da napravimo veliku i preglednu bazu talenata iz celog regiona i inostranstva. Iz dana u dan ona raste i širi se. Naš kreativni tim se potrudio da po ugledu na svetske standarde uspostavi jedinstven stil izrade fotografija koje donose autentičan izraz talenta.

Fotografija je prva stvar koja stigne do reditelja ili producenta.
Ona treba da bude vaša. Verna. Ni mlađa ni starija. Ni ružnija ni lepša.
Zato ne računajte mnogo na fotografije koje ste uradili pre par godina, ili one na kojima se vaše oči ne vide dobro, ili na one na kojima ste fotošopirani. Fotografija je vaša foto vizit karta. Od nje zavisi za kakve će vas poslove zvati.
Bili bismo vam zahvalni ukoliko možete da odvojite malo vremena i javite nam se na savtajglumac@gmail.com da ugovorimo besplatno fotografisanje.

Ukoliko živite izvan Beograda ili Srbije, za početak je dovoljno da nam pošaljete svoje najnovije fotografije, cv i showreel ukoliko ga imate. Tako ćete postati deo naše baze i bićemo u stanju da vas uvrstimo u buduće kasting ponude.

Ako živite u Beogradu, putem mejla ćemo ugovoriti termin koji vam najviše odgovara. Pored fotografisanja uradićemo i snimanje kratkog video materijala kojim upotpunjujemo vaš folder u našoj bazi. Najvažnije od svega je što ćemo se lično upoznati, popričati i zajedno konstatovati koji formati vas najviše zanimaju i u kom pravcu mi, kao kasting servis, možemo da predlažemo potencijalne puteve razvitka vaše karijere.

Prijavite se, dođite da se fotkamo. Čekamo vas!

12.12.2014

MM_logo

                                        Pozorište na Terazijama objavljuje

                                                           AUDICIJU

Za mjuzikl MAMMA MIA  u režiji Juga Radivojevića i koreografiji Mojce Horvat

Audicija se raspisuje za ulogu:

SOFI

Za audiciju je potrebno pripremiti:

1. Numere: I HAVE A DREAM, HONEY HONEY

2. Monolog

Celokupan materijal dostupan je u Pozorištu na Terazijama, II sprat sektor PRODUKCIJA

Prijavljivanje za audiciju je radnim danima od utorka 9. decembra do ponedeljka 15. decembra od 10 do 16 h.

Za audicije se mogu prijaviti studentkinje glume i diplomirane glumice starosti do 25 godina.

Na audiciji će se osim pevanja i glume proveravati i igračke sposobnosti kandidatkinja.

Pesme se na audiciji izvode uz klavirsku pratnju.

Audicija će se održati na velikoj sceni Pozorišta na Terazijama 17.12.2014 u 10 časova.

20.11.2014

audicija-294x300

http://www.e8.org.rs/predstava-crvena-audicija/

Prvi krug audicije će se održati u nedelju 23.11. u Bitef teatru

Ukoliko imate interesovanja za experimentalni umetnički izraz i vremena da se procesu rada na predstavi posvetite u periodu od decembra 2014 do aprila 2015 prijavite se za audiciju slanjem svoje profesionalne biografije na e- mail: aneta.goranovic@e8.org.rs najkasnije do ponoći 21.11

 

 

 11.11.2014

images

AUDICIJA

Drama na srpskom jeziku Народног позоришта-Narodnog kazališta-Népszínház u Subotici raspisuje audiciju za ulogu Bruk u komadu “ Iza kulisa” Majkla Frejna, u režiji Snežane Trišić.

Pravo učešća imaju sve diplomirane glumice i studentkinje glume do 30. godina.

Audicija će biti održana 20. decembra 2014. godine u 11 časova na sceni “Jadran”.

Nije potrebno ništa unapred pripremiti. Tekst će biti podeljen na samoj audiciji.

Potrebno je poneti CV i nekoliko fotografija.

08.11.2014

BITEF25-ph-vladimir-opsenica-v1-DSC_5665

POZIV ZA SARADNJU PROFESIONALNIM GLUMCIMA BEZ STALNOG ANGAŽMANA

Bitef teatar poziva profesionalne glumce koji nisu u stalnom angažmanu u nekom od regionalnih pozorišta, da svoju profesionalnu kratku biografiju i fotografiju pošalju na adresu dramaturškinje pozorišta jelena.bogavac@bitef.rs radi formiranja baze podataka glumaca-saradnika Bitef teatra koji će shodno umetničkim potrebama reditelja i autora koji rade na sceni Bitef teatra, biti pozivani na audicije te angažovani za projekte pozorišta. Kako je Bitef teatar, teatar bez ansambla, u mogućnosti je da otvara prostor za angažman u profesionalnom radu nezavisnim umetnicima.

01.11.2014

               thin-to-fat-child

 OTVORENI KASTING ZA KRATKI STUDENTSKI FILM

 

Kratki igrani, studentski film koji se snima u Beogradu.

Film  se snima sa ciljem da se šalje na festivale kratkih i amaterskih filmova.

Snimanje će biti u januaru i trajaće  5-6 dana.

Scenario je u završnoj fazi tako da trenutno za ženske uloge svi profili od 25-50 god. dolaze u obzir.

GLAVNA MUŠKA ULOGA – DEČAK od 9 do 13 god. (nizak dečak punijeg stasa)

SPOREDNA MUŠKA ULOGA – MUŠKARAC od 40 do 50 god. (čovek punijeg stasa)

SPOREDNA MUŠKA ULOGA – DEČACI više dečaka uzrasta 9 do 13 god.

SPOREDNA ŽENSKA ULOGA – ŽENA 40 do 50 god.

SPOREDNA ŽENSKA ULOGA – ŽENA 25 do 40 god.

Prijave slati na vid.krkeljic@gmail.com