ebf604a4-9eef-4cac-85fd-b4640f7722c6

SFA MINI FILMSKA AKADEMIJA

GLUMAČKI TRENING ZA KASTING PRED KAMEROM

5. NOVEMBAR

 

Srpska filmska asocijacija organizuje mini filmsku akademiju u cilju obuke filmskih profesionalaca za rad na pozicijama u filmskoj produkciji koje nisu deo redovnog obrazovanja na filmskim skolama u Srbiji. Treninge će voditi domaći i strani stručnjaci sa višegodišnjim profesionalnim iskustvom, fokusirajući se najviše na praktične aspekte i rad na međunarodnim projektima.

 

GLUMAČKI TRENING ZA KASTING PRED KAMEROM

Kada: 5. novembra

od 12 h do 18 h

Gde: Crater studio, Knićaninova 3-1

Predavači: Aleksandra Širkić i Anđela Stamenković

 

 

KOME JE TRENING NAMENJEN:

Poziv je upućen mladim profesionalnim  glumcima koji žele da steknu potrebno iskustvo u apliciranju na kastinge za velike međunarodne projekte, neophodno znanje o svim segmentima kastinga kao i da nauče sve principe samopromocije na internet kasting platformama.

PROGRAM:

Jednodnevni trening obuhvata sledeće aktivnosti:

  • Debata o kastinzima koji se dešavaju u Srbiji i kako doći do kastinga na projektima inostranih koprodukcija
  • Predavanje o tome šta kasting zapravo treba da bude iz ugla kasting direktora
  • Načini sampromocije na internet kasting platformama
  • Headshot , selfaudition, predstavljanje, showreel

KAKAV REZULTAT UČESNICI MOGU DA OČEKUJU:

Učesnici bi do kraja radionice trebalo da u potpunosti razumeju kako izgleda kasting za strane produkcije, koje sve segmente obuhvata i šta je sve neophodno da glumac uradi da bi bio ravnopravan na internacionalnoj  filmskoj sceni.

O PREDAVAČIMA:

Anđela Stamenković i Aleksandra Širkić su osnivači i kasting direktori agencije Sav taj glumac. Zajedno su završile  glumu na klasi glume i režije  Nikite Milivojevića na Akademiji umetnosti u Beogradu 2004. godine.

Nakon desetogodišnjeg profesionalnog glumačkog iskustva i edukacije u radu sa obe strane kamere odlučile su da svoje znanje i iskustvo primene u podizanju kasting agencije za glumce i modele. Cilj im je da celokupan proces produkcija-uloga-glumac učine bržim, toplijim i kreativnijim kako za produkciju tako i za talente.

Screen Shot 2014-09-11 at 4.26.52 PM (1)

 

Anđela Stamenković je učestvovala na radionicama na prvom Sarajevo talent campusu  kod Viktorije Belfarge – savršeni showreel(2007.), Juliete Binoche- kamera kao partner(2007.), Tary George- audition trening (2007.), kao i na treninzima kod Nancy Bichop- onscreen audition master class (2010.) i Beatrice Kruger- Workshop on international casting (2012.) Značajnije pozorišne uloge ostvarila je u beogradskim pozorištima Bitef i Atelje 212, “Negovano voće”, Nikite Milivojevića (2008. kao deo ENPARTS projekta),  “Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi”, Jovana Grujića (2009.), “Šuma blista” Tomija Janežiča (2010.), a na internacionalnim filmskim projektima oprobala se u filmu “Look, stranger” Ariell Javitch (2010.).

crno bela

Aleksandra Širkić je glumila u filmovima “Čarlston za Ognjenku” Uroša Stojanovića(2007.), “Život i smrt  porno bande”, Mladena Đorđevića (2010.), Kad svane dan(2012.) Gorana Paskaljevića i “Newcomer” (2014.) Kay Barry. Igrala je u beogradskim pozorištima, a značajnije uloge je ostvarila u Malom pozorištu Duško Radović i Bitef teatru u predstavama “Don Žuan”, Ane Đorđević (2005.), “Sirano”, Ane Đorđević (2006.) Na “Happy” televiziji je radila kao kasting director za različite Tv igrane formate. Pohađala je kurseve kod Beatrice Kruger- workshop on international casting (2012.) i Nancy Bishop – onscreen audition masterclass (2014.)

ROK ZA PRIJAVE 3.11.2014

 

Prijava podrazumeva CV i treba ga poslati Maji Vukadinović na e mail adresu maja@filminserbia.com, kao i na adresu savtajglumac@gmail.com

Za sve dodatne informacije molimo vas da kontaktirate SFA izvršnu kancelariju emailom ili na telefon 3230 581

www.filminserbia.com

Kandidati će u najkraćem roku biti obavešteni da li su ispunili uslove za učešće u treningu.

.

0 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *